Real Estate Made Easy

Care sunt criteriile de căutare ale locuințelor de închiriat din România? Crește interesul pentru locuințele noi

apartament de inchiriat

În ciuda apetenței românilor pentru cumpărarea unei locuințe și în general a dorinței de a deține o proprietate imobiliară, piața chiriilor este una efervescentă pentru toate categoriile de vârstă.

Habitat Brokers a consultat un raport recent care arată preferințele în materie de locuințe de închiriat. Astfel, jumătate dintre căutări sunt orientate către apartamente cu două camere, iar 32% către garsoniere. De asemenea, 42% aleg locuințe construite după ultimul mare cutremur, între 1977 și 2000.

Locuințele de închiriat din București

Dacă ne uităm specific la piața imobiliară din București vedem că se situează aproape de media națională indicată în procentele anterioare cu 47% dintre căutări orientate spre apartamente de închiriat cu 2 camere, 38% garsoniere. 15% dintre căutări merg spre apartamentele de trei camere, potrivit raportului citat de Economedia.

De asemenea, se observă o tendință de creștere a interesului pentru închirierea unei locuințe mai noi – și deci mai sigure în caz de cutremur. Astfel, 42% dintre căutări s-au orientat către apartamente edificate între 1977 și 2000, 28% pentru cele dintre 2001-2020, 20% pentru apartamentele construite după 2021 și doar 11% cele mai vechi, de dinainte de 1977.

Compare listings

Comparaţie