Real Estate Made Easy

Soluții pentru impulsionarea pieței imobiliare

crestere piata imobiliara

Mult anunțata criză imobiliară nu a mai avut loc, însă există o încetinire a tranzacțiilor și o stagnare a prețurilor după valurile continue de creștere. În acest context, investitorii pot continua să achiziționeze proprietăți imobiliare, iar cei care urmăreau să cumpere o locuință și așteptau semnale încurajatoare din piață pot de asemenea să înceapă căutarea.

Cei care se află la prima achiziție imobiliară sau fac un upgrade au la dispoziție un super credit ipotecar Casa mea de la BCR cu o dobândă fixă de 5,89%/ an în primii 3 ani. Creditul CASA MEA este acordat în iei, însă în cazul în care veniturile tale sau, după caz resursele care asigură rambursarea creditului, sunt într-o altă monedă la momentul contractării creditului sau se modifică pe parcursul executării acestuia din Lei într-o altă valută, vei fi informat dacă eşti sau dacă poţi deveni expus unui risc valutar.

În această ipoteză, posibilele fluctuaţii ale ratei de schimb valutar ar putea afecta obligaţiile tale lunare de plată. BCR admite în calcul şi alte tipuri de venituri: venituri obţinute de client din activităţi independente, alte venituri pe perioadă determinată încasate de persoane fizice (din alte surse), venituri obţinute din contracte individuale de muncă/contracte de îmbarcare ale navigatorilor, alte venituri (rentă viageră, burse doctorale, postdoctorale etc.).

Din mass-media vin semnale interesante, transmise noului guvern, pentru a impulsiona piața imobiliară. Astfel, am putut citi într-un editorial ZF o idee atractivă, aceea de a scădea TVA-ul la 5% la vânzările de apartamente de peste 600.000 de lei (120.000 de euro) sau chiar să reducă nivelul TVA-ul la 2-3% pentru toate vânzările de apartamente pentru o perioadă scurtă de timp, de 2-3 ani de zile. Vom vedea dacă vor stârni interesul guvernanților.

Compare listings

Comparaţie