Real Estate Made Easy

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 va fi lansat pe regiuni

Casa Verde Fotovoltaice 2023

Habitat Brokers a scris recent despre programul Casa Verde Fotovoltaice 2023, așteptat cu nerăbdare de un număr ridicat de viitori prosumatori. Au apărut noi informații publicate de ministerul de resort, cea mai importantă fiind lansarea programului progresiv, pe regiuni, pentru a nu fi suprasolicitată platforma.

“Interesul a crescut enorm în urma acestei crize energetice care a lovit toată Europa. Dintr-un program anexă, programul Casa Verde Fotovoltaice a devenit un program foarte, foarte căutat, motiv pentru care am şi crescut semnificativ bugetul faţă de anul trecut. Anul trecut peste 40.000 de contracte de finanţare multe dintre ele deja instalate şi plătite. Apropo de lecţiile învăţate. Anul acesta prima dată beneficiarul primeşte notificarea cu privire la acceptarea în program şi după aceea se duce şi alege instalatorul.

Anul trecut, ordinea a fost inversă şi instalatorii decideau cu cine au chef să lucreze sau cu cine nu au chef să lucreze sau pe cine pune pe primul loc pe listă când încarcă proiectele în sistem şi pe cine pune pe ultimul corect. Nu a fost un sistem corect, dar aşa l-am găsit şi trebuia să îl terminăm că era pe fonduri europene parţial”, a declarat Tanczos Barna, ministrul Mediului, pentru Prima News.

Ministrul a indicat și o particularitate a noului program Casa Verde Fotovoltaice 2023: beneficiarul trebuie să locuiască la adresa indicată pentru montarea panourilor solare, astfel nu vor fi finanțate casele de vacanță și locuințele extra ale beneficiarului.

De asemenea, după cum am informat deja, procesul se va desfășura online, va fi mult simplificat prin solicitarea unui număr redus de documente ceea ce, în principiu ar trebui să însemne și un timp de răspuns mai scurt.

Foto: Pixabay

Compare listings

Comparaţie