Real Estate Made Easy

Avantajele de a cumpăra o locuință nouă

casa noua

Fie că vă gândiți să faceți o investiție imobiliară, fie să vă mutați într-o locuință, sunt o mulțime de avantaje să vă orientați către o construcție nouă, chiar dacă efortul financiar va fi puțin mai mare decât pentru una din fondul vechi.

În primul rând, referitor la cost, o locuință nouă nu va necesita investiții și reparații ulterioare, față de una veche unde sunt o mulțime de factori necunoscuți care se transforma în probleme și cheltuieli în anii ce vin: țevile din casă sau cele comunitare care fiind vechi trebuie schimbate, instalația electrică poate de asemenea să se strice și să fie nevoie să spargeți pereții pentru a o repara, ferestrele de asemenea se pot strica și necesita reparații etc.

Un al doilea argument specific României, este rezistența la cutremure. Știm că seismele majore au loc cu o frecvență de circa 40 de ani, iar acest interval deja a trecut. Noile construcții trebuie să respecte reguli stricte care să le asigure stabilitatea în cazul unui cutremur, locuințele vechi în parte nu au fost consolidate și deci sunt periculoase.

În cazul în care cumpărați o locuință ca investiție, este posibil să vă întâlniți cu surprize mai ales dacă este din fondul vechi, chiar și dacă oficial nu este un imobil sau casă cu bulină roșie. Pot apărea surprize neplăcute ce țin de consolidare sau chiar de moștenitori de care nu se știa la achiziție. Firește, o locuință nouă are puține riscuri de acest tip.

Dacă optați pentru o construcție la roșu care va fi livrată complet aranjată, aveți ocazia să o personalizați și să vă mutați direct în casa visurilor dumneavoastră versus renovarea completă a unei locuințe vechi care este posibil să vă coste la fel ca o locuință nouă… neavând însă avantajele de rezistență, de exemplu.

Poate vă gândiți la confort: dacă vă doriți un anumit tip de comunitate, de exemplu cu familii tinere, este mai probabil să o întâlniți în ansambluri imobiliare noi. De asemenea, multe sunt construite cu facilități precum grădiniță, sală de sport, magazine alimentare, zone de relaxare, mini-parcuri etc.

Ce mai așteptați? Alegeți o locuință nouă dintre ofertele imobiliare ale HabitatBrokers.

Compare listings

Comparaţie