Real Estate Made Easy

Cum ne protejăm locuința de răufăcători?

securitate casa

Noile tehnologii ne stau la dispoziție pentru a ne proteja eficient locuința de răufăcători și sunt accesibile din punct de vedere al costurilor.

Dacă locuiți la curte sau la ultimul etaj și aveți o terasă, optați pentru lămpi exterioare cu detector de mișcare. Acestea se vor aprinde automat dacă cineva se află în preajma lor și pot descuraja un hoț să continue acțiunea.

De asemenea, un alt instrument sunt camerele de supraveghere, conectate la Internet. Doar dacă intrăm pe Amazon și dăm o căutare după astfel de camere, vom avea zeci de rezultate. Unele camere funcționează și în mod nocturn, iar majoritatea pot fi gestionate printr-o aplicație mobilă prin care puteți să primiți notificări în cazul în care este detectată o prezență sau pur și simplu puteți verifica în timp real situația.

Montați o alarmă și de asemenea optați pentru una smart, conectată la Internet, pentru a putea fi alertat în cazul unei urgențe. Variantele sunt și aici multiple, inclusiv cea adițională de a contracta o firmă privată de pază care să gestioneze eventualele alerte și să intervină.

În cazul în care plecați în concediu, este bine să ferecați locuința, dar de asemenea ajută să lăsați impresia că este locuită, că se află cineva în interior. Un client ne-a povestit trucul său când lipsește de acasă mai multe zile: programează Alexa să aprindă câteva lumini seara (firește, de asemenea conectate la rețeaua smart a casei) și chiar să deschidă Youtube accesând un playlist.

Acestea sunt câteva metode smart, însă ar fi util să nu uităm de trucurile clasice. Investiți într-o yală scumpă, mai greu de spart. În cazul pierderii sau furtului cheilor, chiar dacă veți crede că nu pot fi asociate cu adresa la care locuiți (dacă nu pierdeți și buletinul, de exemplu), schimbați yala. Nu riscați. Ferestrele trebuie să fie sigure, greu de spart. Dacă aveți o casă sau locuiți la parter, fie optați pentru gratii – extrem de inestetice dar sigure – fie pentru jaluzele metalice pe care să le coborâți la nevoie.

Iar cel mai vechi sfat: construiți relații de încredere cu vecinii și anunțați unul dintre ei de plecarea voastră. Acesta vă poate suna sau anunța poliția în cazul în care se întâmplă ceva în locuință cât timp sunteți plecat.

foto: Pexels

Compare listings

Comparaţie