Real Estate Made Easy

Care sunt valorile ROBOR și IRCC la mijlocul lui octombrie?

ircc robor

Indicele ROBOR la 3 luni scăzuse la un nivel sub 8% în luna septembrie, în contextul celebrei critici a Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, despre care HabitatBrokers a scris. Între timp, a ajuns la 8,17%, iar cel anual la 8,37%.

Ziarul financiar pune creşterea actuală pe seama anunţului BNR din octombrie privind ridicarea dobânzii cheie la 6,25%, de la 5,5%, iar trendul crescător de la începutul anului este legat de războiul de la graniță.

În acest context, ne-am uitat din nou la IRCC (Indicele de referință pentru creditele consumatorilor), pentru a-l compara cu ROBOR-ul. Iată valorile trimestriale și zilnice, potrivit cursbnr .ro. Cel zilnic s-a situat la 5.32%, iar cel trimestrial la 4.06%.

IRCC zilnic al pieței monetare interbancare se calculează zilnic și reprezintă media ponderată (cu volumele tranzacțiilor) a ratelor de dobândă ale tranzacțiilor de pe piața monetară interbancară.

IRCC trimestrial se calculează la finalul fiecărui trimestru. IRCC trimestrial se stabilește drept media aritmetică a valorilor IRCC zilnice comunicate pentru trimestrul anterior.

foto: unsplash

Compare listings

Comparaţie