Real Estate Made Easy

Metaverse: noul El Dorado al imobiliarelor. Tranzacții de peste 500 de milioane de dolari în 2021

metaverse land

Anul trecut, un nou concept a intrat ușor-ușor în viețile noastre: cel de Metavers. Nebunia a început cu adevărat după data de 28 octombrie 2021 când Facebook a anunțat câ își schimbă numele în Meta și că se va concentra pe dezvoltarea unei lumi virtuale, Metaversul, care, potrivit creatorului acelei rețele sociale, va înlocui treptat Internetul așa cum îl știm.

Cu ajutorul unei perechi de căști/ ochelari imersivi ne vom conecta în Metavers și, prin intermediul unui avatar, vom avea o viață virtuală unde vom putea desfășura o serie de activități similare celor din viața reală. Între acestea se numără și cumpărarea unor proprietăți virtuale: case, terenuri, haine, opere de artă etc.

Habitat Brokers s-a interesat de componentă imobiliară a Metaversului pentru că acest sector a mișcat nu mai puțin de 500 de milioane de dolari în 2021, potrivit CNBC. Același canal media estimează dublarea acestei sume în 2022.

În acest moment, cele mai populare platforme imobiliare care tranzacționează active în Metaverse sunt Sandbox, Decentraland, Cryptovoxels şi Somnium. Ca să vă faceți o idee, Republic Realm a plătit o sumă de 4.3 milioane de dolari pentru un teren cumpărat prin Sandbox, conform G4 Media.

Sandbox deține 166.464 de parcele, dimensiunile fiind de 96 de metri pe 96 de metri. Vânzarea se face prin criptomoneda Ether, la o valoare 12.700 de dolari fiecare – date din decembrie 2021.

Dacă doriți să investiți, ar trebui să vă grăbiți, după o informare serioasă, deoarece sunt 268.645 parcele virtuale în cele 4 platforme menționate, iar costul de achiziție al unui metru pătrat crește de la o săptămână la alta.

În privința locației, părerile sunt împărțite: fie că este importantă la fel ca în cazul terenurilor reale, fie că nu deoarece în universul virtual ne putem mișca instant dintr-un loc într-altul.

Foto: cryptovoxels

Alătură-te discuției

Compare listings

Comparaţie