Real Estate Made Easy

Pandemia s-a cam încheiat, însă munca remote rămâne. Sfaturi pentru lucrul eficient de acasă

lucru acasa

Ne-am propus să scriem despre lucrul de acasă pentru că este o temă de actualitate. Dacă înainte de pandemie și lockdown-uri, munca remote era apanajul unui număr redus de salariați sau antreprenori, în ultimii ani și în prezent aceasta este o realitate pentru foarte mulți oameni.

Lucrul de acasă a influențat enorm piața imobiliară prin nevoia de mai mult spațiu, atât la închiriere, cât și la cumpărarea unei locuințe. Mai mult spațiu pentru a integra un colț pentru lucru sau poate o cameră dedicată, dar și pentru mai mult confort întrucât timpul petrecut în locuința – birou este mult mai mare în aceste condiții.

În continuare, vă oferim câteva sfaturi pentru a vă organiza eficient munca de acasă, separând-o în același timp de viața privată.

Creați un spațiu dedicat telemuncii

Este foarte important să existe o zonă clar delimitată în locuință pentru lucru, cel puțin un birou confortabil în camera de zi dacă nu este posibil să aveți o cameră dedicată. Lucrul de pe canapea sau din pat nu sunt recomandate nici pentru spate, nici pentru concentrare deoarece sunt zone din sfera vieții private.

Lumină naturală versus artificială

Ideal ar fi să plasați masa de lucru într-o cameră cu lumină naturală, iar dacă este nevoie de o lampă în unele momente ale zilei optați pentru una specială de birou cu braț reglabil, lumină caldă și bec economic.

Alegeți cu grijă scaunul

Dacă veți lucra de acasă, nu încercați să lucrați așezați pe un scaun de balcon sau folosit la bucătărie. Investiți într-unul ergonomic, comod și adaptat spatelui vostru.

Agenda

Probabil lucrați cu un planning, iar acesta este și mai important când telemunciți pentru că tentațiile de a face activități extra-job sunt foarte mari. De aceea, organizarea și disciplina sunt ingredientele necesare succesului muncii de acasă.

Nu amestecați viața privată cu cea profesională

După cum știm, nu este întotdeauna ușor să lucrezi de acasă cu familie și copiii. Totuși, va trebui să te organizezi pentru a nu amesteca viața privată cu cea profesională. Țineți-i ocupați pe copii și rezervați timp pentru ei făcând pauze programate în timpul programului de lucru.

Folosiți căști cu anulare a zgomotului

Dacă nu sunteți singur în casă, după ce ați anunțat care vă este agenda și când veți face o pauză, izolați-vă de cei din casă prin folosirea unor căști cu anulare a zgomotului. Sunt utile și pentru ascultat muzică, de exemplu una instrumentală fără versuri că să puteți lucra concentrat, dar de asemenea căștile de calitate vă permit să comunicați fără probleme cu colegii sau clienții.

În concluzie, dacă munciți de acasă, creați-vă un colț de lucru, plăcut, confortabil și foarte bine echipat, cu o conexiune la Internet puternică, pentru a fi productiv și eficient.

foto: Pexels

Compare listings

Comparaţie