• Real Estate Made Easy

Compare Listings

Bucureștiul strânge 29% din totalul investițiilor din 2020 în locuințe colective – Raport OAR

Bucureștiul strânge 29% din totalul investițiilor din 2020 în locuințe colective – Raport OAR

Ordinul Arhitecților din România (OAR) a publicat recent două rapoarte în care prezintă date foarte interesante privind piața construcțiilor din România. A fost analizată perioada dintre 2018 și 2020, iar în continuare vom extrage câteva date din aceste rapoarte.

În București, au fost solicitate autorizații de construcție pentru 4.2 milioane metri pătrați de blocuri, în anul 2020. Majoritatea a fost reprezentantă de locuințe individuale și semicolective (37.000), urmată de locuințe colective (2.500) și comerț (1.900).

Bucureștiul se află în fruntea clasamentului și când ne uităm la cerrerile depuse pentru investiții în locuințe colective: (1.700), urmată destul de departe de Constanța (650).

Capitala adună 29% din totalul investițiilor de locuințe colective înscrise în 2020 și se află pe primul loc la capitolul suprafața desfășurată cumulată a locuințelor colective, cu 4.2 milioane mp, urmată de Năvodari, 800.000 mp, și de Constanța (535.000 mp).

Din punct de vedere al valorii cumulate a investițiilor declarate, pe prima poziție se află Bragadiru (39 de milioane lei), urmat de București (14 milioane lei).

În turism, regăsim cele mai multe investiții în județul Constanța (180 din totalul de 400), dar ca suprafață desfășurată au fost făcute în județul Ilfov și în București.

Descărcați Raportul OAR în format pdf

Related posts

Habitat Brokers preia vânzarea Autograph – Otopeni Villas

Începând cu luna decembrie 2021, Habitat Brokers, agenție imobiliară specializată pe zona...

Citește

Dezvoltarea imobiliară a generat suficiente proiecte de toate tipurile , iar creditarea persoanelor fizice și juridice ține pasul. Interviu cu Alexandru Buje, notar public

Ne apropiem cu pași repezi de ultimele săptămâni din 2021, al doilea an pandemic care a avut...

Citește

Sfaturi utile în caz de cutremur: vă explicăm cum este recomandat să acționați

Bucureștiul și județul Ilfov sunt foarte expuse în cazul în care ar avea loc un cutremur...

Citește

Alătură-te discuției