• Real Estate Made Easy

Compare Listings

Cât de prezente sunt băncile din România în sectorul imobiliar?

Cât de prezente sunt băncile din România în sectorul imobiliar?

Băncile din România participă activ la dezvoltarea pieței imobiliare românești prin creditele acordate și propriile investiții. Cât de mult au investit însă?

Am găsit numeroase articole pe tema pieței imobiliare de la noi, însă unul ne-a atras atenția în mod deosebit deoarece extrage informațiile dintr-o sursă puternică, Banca Națională a României.

Un raport recent al BNR conține informații despre expunerea băncilor din România în sectorul imobiliar. Potrivit acestei informări a băncii naționale, piaţa imobiliară rezidenţială reprezintă 68% din stocul total de credite ale românilor.

De asemenea, mai putem citi că expunerile băncilor din sectorul imobiliar se situează la niveluri crescute, de peste 170 miliarde lei (aproximativ 35 miliarde euro). 100 miliarde lei se regăsesc în domeniul imobiliar rezidenţial, iar ceea ce a rămas se află în pia­ța imobiliară comercială.

Tot în raportul Băncii Naționale a României este subliniat că „expunerile în raport cu piaţa imobiliară rezidenţială, formate din cre­dite ipotecare şi credite de con­sum garantate, reprezintă 68% din sto­cul total de împrumuturi acordate populaţiei şi se situează la nivelul de 101,8 mld. lei în luna martie 2021, în creştere cu 7% faţă de aceeaşi pe­rioadă a anului precedent“.

Habitat Brokers va urmări acest subiect și următoarele rapoarte emise de BNR.

Related posts

Habitat Brokers preia vânzarea Autograph – Otopeni Villas

Începând cu luna decembrie 2021, Habitat Brokers, agenție imobiliară specializată pe zona...

Citește

Dezvoltarea imobiliară a generat suficiente proiecte de toate tipurile , iar creditarea persoanelor fizice și juridice ține pasul. Interviu cu Alexandru Buje, notar public

Ne apropiem cu pași repezi de ultimele săptămâni din 2021, al doilea an pandemic care a avut...

Citește

Sfaturi utile în caz de cutremur: vă explicăm cum este recomandat să acționați

Bucureștiul și județul Ilfov sunt foarte expuse în cazul în care ar avea loc un cutremur...

Citește

Alătură-te discuției