Real Estate Made Easy

Căutați o locuință de închiriat? Ce ar trebui să întrebați înainte de a semna contractul

inchiriere locuinta

Închirierea unei locuințe este o alegere potrivită pentru locatarii care au nevoie de flexibilitate sau nu sunt încă pregătiți să facă pasul cumpărării unei case/ unui apartament. De obicei, anunțurile imobiliare oferă informațiile necesare, suficiente pentru a decide dacă dorim să vedem locuința, dar vă sfătuim să adresați proprietarului sau agentului imobiliar întrebări suplimentare pentru a nu vă pripi în alegerea viitorului cămin.

Întrebați care este costul mediu lunar al întreținerii pentru o persoană și verificați tabelul de întreținere dacă locuința este într-un bloc cu apartamente.

Verificați indexul contoarelor și apometrelor. Notați/ fotografiați și treceți într-o anexă la contract situația la zi.

Dacă intenționați să lucrați de acasă, verificați tipul de contract de Internet și dacă poate fi upgradat în cazul în care veți dori o conexiune mai puternică/ prin fibră optică etc.

Aflați ce vecini veți avea, atât de la proprietar/ agenția imobiliară, dar și dintr-o discuție cu unul dintre viitorii vecini.

Cercetați starea locuinței și a electrocasnicelor care se află în aceasta. Verificați starea lor, dacă se află încă în garanție și ce prevede draftul de contract în privința întreținerii/ reparării lor.

Întrebați dacă locuința este asigurată și dacă tipul de contract de asigurare este valid și în cazul închirierii locuinței. Ce prevede contractul, ce daune sunt acoperite? De exemplu, dacă inundați un vecin, daunele sunt acoperite de asigurare?

Dacă aveți un animal de companie sau intenționați să luați unul, întrebați dacă vi se permite să-l țineți în locuință.

Pentru locuințele din fondul vechi, este important să vă interesați despre starea imobilului, anul de construcție (înainte sau după 1977) și consolidările efectuate.

Citiți cu atenție contractul propus și nu ezitați să cereți adăugarea unor clauze sau eliminarea unora dacă nu le considerați potrivite.

Am lăsat deoparte sfaturi evidente precum calitatea transportului public, magazinele de proximitate, școli/ grădinițe în apropiere, calitatea și siguranța cartierului, locurile de parcare publice/ cu plată din zonă etc.

Sunt mulți factori de care este bine să ținem cont înainte de a ne muta cu chirie într-o locuință.

Compare listings

Comparaţie