Real Estate Made Easy

Crește apetitul românilor pentru locuințe de lux și case cu terenuri generoase

Piața imobiliară din România arată o realitate interesantă dacă ne uităm la tranzacțiile efectuate în prima jumătate a anului 2022. Astfel, românii par să fie atrași în număr mare de locuințele de lux, iar cifrele sprijină această afirmație.

Este necesară o clarificare: prin locuințe de lux ne referim atât la apartamente cu dotări premium, cât și la achiziția de vile unde suprafața terenului este de asemenea importantă.

Astfel, cumpărătorii care doresc proprietăți imobiliare de lux se uită la vile/ case cu un teren de circa 500 metri pătrați, cu utilități și surse de energie regenerabilă – potrivit Digi24. Prețul unei astfel de proprietăți, aflate în zone bine conectate, poate ajunge la 400 – 500.000 de euro.

Potrivit unui raport Imobiliare .ro, numărul caselor vândute în primul trimestru al anului 2022 față de același interval din 2021 a crescut cu peste 5%, situându-se la 170.300.

Căutați o vilă sau o casă pentru familie sau ca investiție? Explorați ofertele HabitatBrokers: https://habitatbrokers.ro/vile-de-vanzare/

Compare listings

Comparaţie