Real Estate Made Easy

O treime dintre investițiile pe care le fac românii merg către imobiliare

investitii imobiliare

Un studiu publicat recent de Brandelier și compania de cercetare de piață AHA Moments, în parteneriat cu ING Bank România, arată date foarte interesante despre cum investesc românii cu vârste între 18 și 65 de ani. Astfel, 20% din persoanele aflate în acest interval de vârstă au creat 95% din totalul investițiilor realizate, iar 35% au fost efectuate în domeniul imobiliarelor.

În privința prețurilor proprietăților, este interesant de ascultat punctul de vedere al lui Valentin Tătaru, economist-șef în ING Bank România: ”Deși au crescut constant în ultimii ani, datele oficiale arată că prețurile proprietăților rezidențiale din România au avansat mai încet decât cele din țările membre ale Uniunii Europene. Conform datelor Eurostat, creșterea cumulată a prețurilor pe ultimii zece ani este sub 50% în România, următoarea fiind Polonia cu peste 60%, în timp ce Ungaria se apropie de 200%. În consecință, indicatorul preț/ venit arată că timpul necesar achiziționării unei locuințe este în general mai scăzut în România, în comparație cu țările vecine”, citat de Economedia.

92% dintre români preferă să aibă propria locuință

Studiul mai confirmă un aspect cunoscut: dorința românilor de a deține o casă în proprietate. Astfel, 92% dintre aceștia preferă să aibă propria locuință. ”Studiul confirmă interesul românilor de a deține o casă, pentru că le oferă siguranță, mai mult confort și un sentiment de apartenență”, afirmă Roxana Cristea, Lending Tribe Lead – ING Bank România.

Apetența românilor pentru imobiliare oferă motive de optimism pentru evoluția din acest sector și în 2023.

Compare listings

Comparaţie